All you can Onger de Wieje - Buurtvereniging Onger de Wieje

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

All you can Onger de Wieje

activiteiten > 2015

De opbouw zaterdag morgen.

All you can Onger de Wieje feestje

Het opruimen !!!!!!!!!!!!!!!!!!

De jubilarissen

All you can onger de Wieje.

Zaterdag 13 juni 2015 vierden de buurtvereniging Onger De Wieje uit Brachterbeek haar 25 jarig bestaan
Het jeugdbergske was omgetoverd tot een prachtige feestlocatie met casino en cocktailbar.
Loes en Kai mixte voor ieder de lekkerste cocktail. Luc tapte een heerlijk koud biertje. Er stond een verrukkelijk tapasbuffet klaar waar iedereen lekker van kon smullen.  Onderling werden er allerlei wedstrijdjes gespeeld. Dart; flipperkast en tafelvoetbal. Niet altijd even eerlijk, als ik de fotos zo bekijk.  Verder schudde Thijs , De bank vrolijk de kaarten bij de Black-Jack-tafel en leidde Karolien het roulette-spel. Vele euro 's vlogen over de tafel heen en weer. Je zou denken dat deze wijk de postcodeloterij heeft gewonnen.
Maar nee hoor. Deze buurt viert een feestje en zijn gewoon gezellig bij elkaar. Al 25 jaar en hopelijk nog vele jaren.
Lidy, Hans, Ruud, Wim en Matty: bedankt voor de organisatie. En alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp bij de avond zelf en bij het op- en afbouwen. Want zelfs daar maakt Onger de Wieje een leuk feestje van.


Met de huifkar naar Thorn lekker pannenkoeken eten. Dat was t kinderprogramma op zondag van buurtvereniging Onger De Wieje.
Lekker hobbelen in een huifkar, daarna lekker eten en spelen en op t einde mocht ieder kind ook nog eens een kadootje uit de schatkamer halen.
Bij aankomst in De Baek waren we geschokt dat huifkar leeg was. Of niet? Tatatata.... gelukkkig: kinderen hadden zich verstopt en bleken toch allemaal weer heelhuids aangekomen te zijn.
Nog een drankje en dan lekker naar huis. We kijken allen terug op een heel gezellig buurt-weekend.
Alle buurtjes: bedankt voor de gezelligheid!!

        Publicatie in het Brachter Blaedje

ALL YOU CAN ONGER DE WIEJE
Onder deze naam vieren de leden van Buurtvereniging Onger de Wieje in Brachterbeek hun 25-jarig jubileum op zaterdag 13 juni 2015. Er is deze avond ALL YOU CAN te beleven. Er kan een gokje gewaagd worden aan de Black-Jack-tafel of de Roulette. Een darttoernooitje spelen met de buren of als vanouds een wedstrijdje flipperen. Natuurlijk halen we ook wat herinneringen op aan vroeger tijden. En dit alles onder het genot van een heus tapasbuffet en een drankje; van biertje, wijntje tot cocktail.
Op zondag 14 juni gaan de kleinere leden met de huifkar de Maas over naar de pannenkoekenbakker in Thorn. Daar gaan we lekker smullen van een grote pannenkoek! Je hoeft niet alleen stil te zitten, maar kunt er ook lekker spelen in de speelkelder. En wie weet... mag je ook nog een cadeautje uitzoeken in de schatkamer.

In 1990 werd Buurtvereniging Onger de Wieje opgericht. In eerste instantie bestond deze buurtvereniging uit Rector Hendrixstraat, Kerkstraat en Op de Berg, Later werd de Kempweg, Kloosterstraat, Hofstraat en Kruisweg eraan toegevoegd. En een aantal jaren daarna ook nog de Heuvelstraat en Tergouwen.

Er werden en worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals de Nieuwjaarsbrunch, Paaseieren rapen, het maken van een bloementapijt voor de Processie, een creativiteitsavond, kegelavond, (culinaire) wandel- en fietstocht en niet te vergeten de jaarlijkse bbq. Onger de Wieje organiseert ook nog steeds activiteiten samen met de andere Baeker verenigingen, zoals Koninginnedag en St. Maarten. En wie kan zich nog Grand Prix de Baek herinneren? Een geweldig spannende skelterrace, die werd gehouden op Op de Berg. In 2012 werd het Bomenpad geopend; een bomenpuzzeltocht in het plantsoen tussen de Kerkstraat en Rector Hendrixstraat.

Samen met de peuterspeelzaal de Krielkes hield Onger de Wieje in het jaar van oprichting een pleidooi voor veilig spelen in Brachterbeek, tijdens de Nationale Straatspeeldag. De Rector Hendrixstraat werd daar verkeersvrij voor gemaakt. (zie foto d.d. 14-6-1990). De laatste jaren steken we ook de handen uit de mouwen op Burendag of NL-doet,

Kortom: Onger de Wieje maakt zich op voor een nieuwe periode van 25 jaar!

 
 
HTML Hit Counter
Free Hit Counter
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu